zaterdag 14 april 2012

Enchiladas

Best veel werk en een hoop geklieder, maar het resultaat is verbluffend lekker. Opgewarmd in de oven een dag later, is het eigenlijk nog veel lekkerder. Geen idee of het een origineel Mexicaans recept is, maar 'who cares'.



Voor vier á vijf personen
Ingrediënten:
500 á 600 gram kipfilet
10 tortilla's
blikje gepelde tomaten in stukjes
blikje maïs
zakje geraspte kaas, 250 gram
wat olie
2 uien
2 teentje knoflook
chilipoeder, twee theelepels
zout

verder nodig: een grote rechthoekige ovenschaal



Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Snijd de kipfilet alvast een paar keer door in repen en kook in 10 minuten gaar.



Snipper de ui heel fijn en bak tot de snippers glazig zien, bak dan de knoflooksnippers nog even mee.



Voeg de gepelde tomaten toe, wat zout en de chilipoeder. Als je van echt pittig houdt, mag er best meer in dan twee theelepels. Als je niet van scherp eten houdt, verminder dan de hoeveelheid chilipoeder. Giet er een glas water bij.



Haal het afgekoelde vlees met twee vorken uiteen en voeg de maïs toe.



Schep ongeveer een kwart van de saus erbij, laat het vocht zoveel mogelijk in de pan, het gaat vooral om de ui en de tomaat. Gooi er ook nog 100 gram kaas bij. Meng het geheel goed.



Giet wat olie in een koekenpan, giet de saus in de ovenschaal.

Neem een tortilla en dep die aan beide kanten in de saus. Bak de tortilla in de koekenpan, een halve minuut aan beide kanten. De tortilla wordt helemaal zacht. Leg de tortilla op een bord en begin met de volgende. (Mijn saus raakte op het einde op, ik heb er gewoon nog wat water bijgegoten en een keer goed geroerd.)



Schep op elke tortilla wat kipmengsel. Vouw de tortilla dubbel (de bovenkant iets korter dan de onderkant) en rol het strak op. Leg in de ovenschaal. De laatste moet je er echt even in proppen. Steek met een vork een aantal keer in de tortilla's.



Giet de saus over de tortilla's en strooi de kaas er overheen.



Zet de schaal 25 minuten in de oven.



Schep de tortilla's voorzichtig uit de schaal en serveer.

1 opmerking:

  1. Echt heel lekker :-)
    Wij hebben het van de week gegeten en het was een groot succes!
    Bij gebrek aan chilipoeder een theelepel paprikapoeder en een theelepel cajunpoeder toegevoegd en dat was ook prima.

    groetjes Brenda

    BeantwoordenVerwijderen