vrijdag 24 juni 2011

Recept uiensoep

Waar blijft de zomer? Heeft de zon dit jaar weer eens te vroeg getopt of hebben we nog zomerse dagen voor de boeg? Ik zie de positieve kant er maar van in en heb besloten dat het wel goed weer is om uiensoep te maken. Heerlijk toch, de geur van gebakken ui met knoflook. Om honger van te krijgen!!!


Uiensoep






Ingrediƫnten:
scheut olijfolie
4 flinke uien
3 teentjes knoflook
3 blokken (extra krachtige) rundvleesbouillon
tijm
laurierblaadje
 


Bereidingswijze:
Verhit de olie in een soeppan.
Maak de uien schoon, snijd ze doormidden en in dunne schijfjes.
Gooi de uien in de pan.
Maak de knoflook schoon en snipper de tenen.
Voeg de knoflook toe aan de uien.
Bak de uien en de knoflook onder regelmatig roeren een half uur.
Voeg anderhalve liter water toe, de bouillonblokjes, de tijm en de laurierblaadjes.
Laat een half uur pruttelen.

Op uiensoep hoor je vervolgens een sneetje stokbrood met kaas te leggen en onder de grill te zetten. Ik hou daar niet van, dus laat dat achterwege.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen