vrijdag 16 december 2011

Minipannetjes!

De laatste tijd vragen mensen mij regelmatig wat ze kunnen doen met minipannetjes. Hoewel ze erg populair zijn, staan ze bij de meeste mensen stof te vergaren in de kast. Zonde toch!


Vandaar hier wat ideeën waarvoor je de pannetjes kunt gebruiken:
  • Maak voor het ontbijt eens eieren in je pannetje, zoek via google op 'oeufs en cocotte'. Dit lijkt mij een lekkere versie met champignons en spekjes, maar naturel kan natuurlijk ook.
  • Hartig taartje als lunch of voorgerecht (hangt af van de grootte van je pannetjes).
  • Soufflé.
  • Uiensoep in het pannetje gieten, sneetje stokbrood er op met wat kaas en laat gratineren onder de grill.
  • Soep met een hoedje. Ontdooi plakjes bladerdeeg. Snijd ze ronder en prik enkele keren met een vork in het deeg. Maak van de afsnijdsels eventueel figuren op de plakjes. Smeer de soepkop en de randjes van het bladerdeeg in met losgeklopt eiwit. Plak het bladerdeeg op de soepkop en bestrijk met het losgeklopte eigeel. Bak circa 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden totdat het hoedje goudgeel is. Serveer direkt.
  • Eenpersoonslasagne.
  • Ovenschoteltje. Rul gebakken gehakt met prei en ui en stukjes ananas onderin. Bedekken met aardappelpuree.
  • Maak een eenpersoons aardappelgratin.
  • Serveer aardappelpuree in een pannetje. Eventueel uit de oven met paneermeel en klontjes boter, kaas of naturel.
  • Maak in een grote pan van te voren een stoofpotje en verwarm voor het diner in de pannetjes in de oven. Makkelijk voor als je gasten krijgt.
  • Maak een champignon-roomsaus en bak in stukjes gesneden varkenshaas. Meng door elkaar en schep in een voorverwarmd pannetje. Serveer direct.
  • Zelfde idee, maar dan met stroganoffsaus en ossehaaspuntjes.
  • Vis in tomaten-ansjovis saus, maak van te voren de saus. Voordat je gaat eten, schep je de warme saus in de pannetjes. Leg er een stuk vis in en zet het circa 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden totdat de vis gaar is. Ook weer heel gemakkelijk als je eters krijgt.
  • Witlof met kaas en ham.
  • Bak een mini-appeltaartje als dessert en serveer met een bolletje ijs.
  • Bak een mini-cake.
  • Er zijn ontelbare recepten voor broodpudding. Dit is er een.
  • Appelkruimeltoetje.
  • Appeltoetje. Ontdooi een plakje bladerdeeg en plooi het in een ingevet pannetje. Schep er stukjes appel in met kaneel en suiker. Bak circa 20 minuten op 200 graden. Serveer met ijs en een toefje slagroom.
  • Crème brulee.
  • Of gebruik het pannetje gewoon als een schaaltje en serveer er een aangeklede salade in met sla, pijnboompitten, snoeptomaatjes en uitgebakken spekjes. Zet de dressing los op tafel.


Om mijn recepten met minipannetjes makkelijk terug te kunnen vinden, kun je op het label 'minipannetjes' klikken. Je krijgt dan al mijn berichten over minipannetjes.

 Geïnspireerd? Aan de slag dan!!!



5 opmerkingen:

  1. Merci voor de tips en linkjes!! Want ik gebruikte ze ook enkel voor suiker ofzo in te doen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh en dan te bedenken dat ik ze een poosje geleden weg heb gedaan, nu heb ik een spijt !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat een leuke pannetjes zijn dit he, ik heb ze inmiddels ook in mijn bezit. dank voor de links!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wow, geweldig veel ideeen :)!

    BeantwoordenVerwijderen