Voor circa 15 stuks.
Ingrediƫnten:
115 gram bloem,
50 gram suiker
2 eetlepels amandelpoeder
85 gram koude boter
snufje zout
1 appel (elstar)
kaneel
Extra nodig:
minimuffinvorm
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediƫnten, behalve de appel en kaneel, en kneed met je vingertoppen totdat je een korrelig deeg hebt.
Zet het deeg een half uurtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de vorm in.
Schil en rasp de appel, strooi er wat kaneel overheen.
Druk het deeg in de vorm.
Duw er wat geraspte appel in en druk aan.
Strooi er wat van de deegkruimels overheen en druk heel voorzichtig een beetje aan.
Bak 12 minuten in de oven.
P.S. Als je haast hebt, laat dat half uur in de koelkast maar zitten. Deed ik ook en de appeltaartjes waren nog steeds overheerlijk!
Wat een leuk idee! Thanks!
BeantwoordenVerwijderenGa ik ook eens proberen!
BeantwoordenVerwijderen