maandag 13 augustus 2012

Ieniemienie appeltaartje

Het is een beetje een gepriegel en een geklieder, omdat ze zo klein zijn, maar dan heb je ook een lekker appeltaartje voor bij de koffie of thee na een heerlijk diner.



Voor circa 15 stuks.

Ingrediƫnten:
115 gram bloem,
50 gram suiker
2 eetlepels amandelpoeder
85 gram koude boter
snufje zout
1 appel (elstar)
kaneel

Extra nodig:
minimuffinvorm

Bereidingswijze:
Meng alle ingrediĆ«nten, behalve de appel en kaneel, en kneed met je vingertoppen totdat je een korrelig deeg hebt.
Zet het deeg een half uurtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de vorm in.
Schil en rasp de appel, strooi er wat kaneel overheen.
Druk het deeg in de vorm.
Duw er wat geraspte appel in en druk aan.
Strooi er wat van de deegkruimels overheen en druk heel voorzichtig een beetje aan.
Bak 12 minuten in de oven.





P.S. Als je haast hebt, laat dat half uur in de koelkast maar zitten. Deed ik ook en de appeltaartjes waren nog steeds overheerlijk!



2 opmerkingen: