dinsdag 7 augustus 2012

Zoetzure courgette

Mijn ouders hebben een moestuin en in de zomer staat er altijd een courgetteplant in, of twee. Als je ooit zelf een plant hebt gehad, weet je dat je dan een overvloedige oogst hebt waar meerdere gezinnen van kunnen eten. Courgettesoep zijn we hier niet zo dol op, behalve op dit recept, en één keer in de week courgette als groente vind ik voldoende. Tja, en dan heb je dus nog steeds courgette.

De oplossing:




Zoetzure courgette
Ingrediënten deel 1:
900 gram courgette, in halve halve maantjes (zaadlijsten verwijderd)
300 gram ui, in halve halve maantjes
40 gram zout
Meng goed en zet twee uur weg. Roer af en toe. Giet het vocht af. Spoel de groenten goed af met koud water en laat het uitlekken.

Steriliseer 4 schone jampotten:  zet ze 10 minuten in een oven van 150 graden  en neem ze daaruit zodra je ze nodig hebt.

Ingrediënten deel 2:
400 ml azijn
300 gram suiker
2 theelepels kurkuma
3 theelepels mosterdzaadjes


Alles in een pan aan de kook brengen en enkele minuten laten pruttelen. Voeg de groenten toe. Breng weer aan de kook en laat 3 minuten koken.
Zet de potten op een theedoek. Schep de groenten in de potten en giet de vloeistof er overheen. Draai  de deksel erop en keer de potten om, zodat ze vacuüm kunnen trekken.
Laat tenminste een week staan om de smaken goed in te laten trekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten