zaterdag 11 augustus 2012

Tabletzakje (recyclen)

Het kost bijna niks en het is zo gemaakt: een tabletzakje van de pijp van een oude spijkerbroek. De maat van de spijkerbroek bepaalt de grootte van je zakje. Ik nam een herenbroek.

Nodig:
oude spijkerbroek
stukje fleece
knoop uit de knopendoos
stukje lint of elastiek
garen
Knip de pijp af op de lengte die je wilt. Meet de tablet af en bepaal hoe groot je de omslag wilt. Ik had weinig keus. Ik heb geknipt direct onder de gescheurde knie en knipte de gerafelde zoom eraf.

Als je het zakje wilt decoreren kun je dat het beste nu doen. Flock er een letter of naam op, borduur er je favoriete afbeelding op, of appliceer.

Leg de pijp op de fleecestof en knip rondom een stuk fleece uit. Knip een extra centimeter aan de lange kant, omdat je die nog dicht moet naaien.
De meeste broeken lopen naar beneden een beetje nauwer toe. Naai de pijp aan één kant dicht, neem daarvoor het breedste stuk.
Naai de fleece dicht aan een korte kant en een lange kant, denk er aan dat je van de korte kanten ook het breedste stuk naait. Laat ongeveer 6 cm open aan de lange zijde. Je hebt nu twee zakjes.
Trek de spijkerzak binnenstebuiten en steek de fleecezak erin. De goede kanten van de zakjes zitten nu tegen elkaar. Meet een stuk lint of elastiek af, groot genoeg om straks om de knoop te kunnen leggen. Laat de uiteinden wat langer. Steek het tussen de zakken met de lus naar binnen. Naai rondom de zakken aan elkaar en stik extra over de elastiek heen zodat het stevig vast zit.

Keer door de opening in de fleece.


Naai de opening met de hand dicht.
Duw de fleecezak in het spijkerstof, leg de randjes netjes op elkaar, speld en naai rondom. Het gebruik van speciaal dik garen zorgt voor een leuk 'spijker' effect. Als je de uiteinden van het lusje lang genoeg hebt gelaten, heb je er nu nog eens extra overheen gestikt voor maximale stevigheid.
Steek de tablet in het zakje en meet af waar de knoop moet komen. Naai met de hand vast.
Je stoere tabletzakje is klaar!


Geen tablet? Maak dan een zakje voor je e-reader, kleine laptop of boek.

3 opmerkingen:

  1. Het ziet er echt mooi uit! Het is ook nog eens veel goedkoper.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. je kan ook een hoes voor tablet,... maken van de bovenkant van de jeans en de achterzak gebruiken om de oplader in op te bergen

    BeantwoordenVerwijderen