donderdag 12 februari 2015

Shabby chic


Op een ochtend net na kerst waren we naar de Kringloop gereden om een tafel op te halen, die we eerder hadden gekocht. Het had gesneeuwd en de weg was nauwelijks begaanbaar. Bij de Kringloopwinkel was niks te doen en daarom hadden ze besloten tot een eenmalige actie: alles voor de helft van het geld. De helft van een beetje is niet veel meer en daar wordt een mens hebberig van. Ik had al een wandlampje uitgekozen en nog wat andere kleine dingen. Toen viel mijn oog op dit stoeltje. De bekleding had veel geleden en was ronduit lelijk. De stoel had ook behoorlijk wat butsen en krassen.Na het schoonmaken van de stoel en het stoppen van de beschadigingen verfde ik de stoel met krijtverf donkergrijs.Daarna gingen er drie(!) lagen wit overheen. Na het uitharden van de verf heb ik enkele plekken voorzichtig doorgeschuurd. Met een lap suedine (gekregen van An en Mo) werd de zitting opnieuw bekleed.
Ik ben blij met resultaat.


2 opmerkingen:

 1. Oh was wel benieuwd hoe die stoel eruit had gezien in het matgrijs maar neem aan dat wit beter bij jullie interieur staat ;) hihi. Mooi is ie geworden, zowiezo heeft de stoel een prachtig lijnenspel, wow. Warme groetjes van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vast ook mooi Susan. De kamer waar de stoel in komt te staan is hoofdzakelijk in zwart/wit, vandaar dat ik de stoel wit wilde hebben.

   Groet,
   Mrs Busy

   Verwijderen