zondag 22 mei 2016

Opgekalafaterde meidenkast




Mr Busy is heel lief, echt waar. Maar toen hij met deze kast thuis kwam, twijfelde ik toch even aan zijn verstandelijke vermogens. Meestal zie ik wel potentie in een meubelstuk en ziet hij het totaal niet zitten, maar deze keer was het precies andersom.



Met tegenzin ben ik begonnen aan het verven van de kast. Ik zocht een olijfgrijze krijtverf uit. Heel mooi in de winkel. En ook op de lelijke kast was het OK. Maar ook niet meer dan dat. 



Gelukkig had ik nog een pot witte was staan en met een doek zette ik die er op. Kast totaal verknald! Het zag er helemaal niet uit. Mr Busy kwam erbij. Hij opperde om er gewoon meer was op te smeren. Het kon toch niet veel erger. Ik pakte heel fijne schuurwol en toog weer aan de slag. 

Nu ben ik helemaal happy met het resultaat. De witte was zorgt voor een gemĂȘleerd effect, met een bepaalde lichtinval krijgt de kast zelfs een zilveren schijn. 



En nog een paar foto's omdat ik zo blij ben. Ook Beau wilde natuurlijk weer op de foto.



De binnenkast van de kast heb ik ongemoeid gelaten. Op het hout zit een whitewash effect. Past goed bij de buitenkant. Voor de planken en de bodem van de kast sneed ik tafelzeil met een zilverkleurig motief precies op maat.



Bij Woolworth in Trier vond ik leuke porseleinen roosjes, nog super cheap ook (€ 1,29 per stuk). Ik had precies de laatste twee mooie.



De kast past leuk bij het kroonluchtertje dat al in de kamer hing.


3 opmerkingen: