woensdag 14 november 2012

Een beetje vreemd, maar wel lekker



Oops, de bessenjam moet echt kersenjam zijn.


Als je zo de ingrediënten ziet ga je twijfelen, geef het maar toe! Toch is het gerecht dat je hiervan maakt de moeite waard. Ik heb het recept gekregen van een collega. Vandaar dat het in Huize Busy bekend staat als Paul's ballen.


Paul's ballen

Ingrediënten:
1 kilo h.o.h. gehakt
flesje kerrie-ananas saus (Calvé)
2 potjes zwarte kersenjam (bijvoorbeeld van Hero)
1 klein flesje ketchup
uitje, fijn gesnipperd
peterselie, vers of gedroogd
kruidenpaneermeel
boter of olie

Bereidingswijze:
Meng het gehakt met de kerrie-ananassaus, de ui en de peterselie. Voeg er zoveel kruidenpaneermeel aan toe dat je er mooie balletjes van kunt draaien.
Bak de balletjes bruin en gaar in wat boter of olie.
Verwarm een pot jam en de tomatenketchup samen in een pannetje. Voeg jam naar smaak toe. Meestal gebruik ik anderhalve pot.

Lekker met frietjes of rijst.






Je kunt deze ballen met de saus heel goed invriezen.

3 opmerkingen:

  1. Dat klinkt inderdaad best vreemd. Maar ik heb wel nu een curieuze zin in gehaktballen.... hmm.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Paul's ballen zijn verdomd lekker ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Paul's ballen zijn verdomd lekker ;)

    BeantwoordenVerwijderen