zondag 25 augustus 2013

Patatas Bravas (tapa)




Een lekkere, eenvoudige tapa die er wat mij betreft gewoon bij hoort als je tapas eet. De saus is overigens goed in te vriezen.

Ingrediƫnten:
Aardappelen, in blokjes van circa 2 cm
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 theelepel zoete paprikapoeder
1/3 theelepel cayennepeper
1 blik gepelde tomatenblokjes
2 theelepels suiker
2 theelepels azijn
1/2 theelepel zout

Extra:
frituurpan

Bereidingswijze
Fruit de ui en de knoflook in de olie op laag vuur.
Voeg paprikapoeder en cayennepoeder toe, roer goed door.
Voeg de tomaten toe en laat even zachtjes koken.
Maak de saus fijn met de blender, niet te fijn, er mag wat structuur in de saus zitten.
Voeg suiker, azijn en zout toe.
Frituur de aardappelen goudbruin.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen