zondag 29 juli 2012

De allerlekkerste goulashsoep ter wereld


Vast geen origineel en authentiek recept, maar o zo lekker.

Onze favoriete soep, dus verder hoef ik er niets over te zeggen.





Ingrediënten:
500 gram runderpoulet
50 gram boter
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, gesnipperd
1 eetlepel paprikapoeder
1 mespunt komijn
1 blikje tomatenpuree
1 teentje knoflook
50 gram bloem
2 á 3 rundsbouillonblokjes
1 laurierblaadje

Bereidingswijze:
Bak het vlees bruin in de boter.
Voeg de uien toe en bak ze goudbruin. Bak daarna de paprika en het paprikapoeder, komijn en de knoflook mee. Fruit dit één minuut.
Strooi de bloem in de pan en roer alles goed door elkaar.
Giet er al langzaam al roerende 1 1/4 liter warm water over en breng de soep aan de kook.
Voeg tomatenpuree, bouillonblokken en het laurierblad toe.
Laat de soep in een gesloten pan, op een laag vuur onder af en toe roeren , 1 1/2 uur zachtjes koken.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen