dinsdag 30 oktober 2012

Wortelsoep






Ingrediënten:
1 ui, gesnipperd
500 gram winterpeen, geschild en in plakjes
2 aardappelen, geschild en in blokjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 1/2 liter water
3 groentebouillonblokjes
laurierblad
klontje boter

eventueel:
crème fraîche
rivierkreeftjes of garnalen

Bereidingswijze:
Laat de boter smelten en fruit de ui aan.
Voeg de wortel, aardappel en knoflook toe. Laat even bakken.
Voeg het water, het laurierblad en de bouillon toe. Laat een half uur zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn.
Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer.
Proef en voeg bouillon, peper of zout toe naar smaak.

Verdeel wat rivierkreeftjes of garnalen over het soepbord. Giet de soep er over heen. Voeg een klodder crème fraîche toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen