dinsdag 16 oktober 2012

Ketchup

 


Het is even wat werk, maar dan heb je je eigengemaakte ketchup.

Ingrediënten:
2,5 kilo tomaten, in stukken
1 rode paprika,in stukken
2 middelgrote uien, in stukken
1 teentje knoflook, geperst
100 ml azijn
75 gram suiker
2 theelepels geraspte gember
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel nootmuskaat
1 mespunt cayennepeper
1 eetlepel ketoembar
snufje kruidnagelpoeder
peper en zout
eetlepel olie

Bereiding:
Bak de ui, paprika en de knoflook even aan in de olie.

 
 
Doe de suiker erbij. Deze zal licht carameliseren.
 


Voeg de stukken tomaat toe.



Doe de deksel op de pan en laat een uurtje zachtjes sudderen.
Pureer de saus in een blender of met een staafmixer.
Voeg de azijn en de specerijen toe.
Laat de saus anderhalf uur inkoken tot je de ketchup dik genoeg vindt. Op smaak maken met peper en zout.



Giet de ketchup over in steriele flessen/potten en draai ze dicht. Laat de potten op de kop afkoelen.
De ketchup blijft een jaar goed. Zodra de fles opengaat, bewaren in de koelkast.

Het originele recept is van Yvette van Boven en komt uit "Home Made" (ISBN 978 90 595 63 513). Echt een mooi boek met leuke recepten. Dit recept is een licht aangepaste versie.







4 opmerkingen:

  1. Ik ga het recept linken naar mijn blog dat ik het volgend jaar nog terug vind
    Maren (hoemmelke.blogspot.com)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Mrs Busy,
      De enveloppe van de give-away is al aangekomen!!! Bedankt, ik ben er superblij mee!!

      Verwijderen
  2. MMMM! Ik heb nog wel een kilo'tje of 2 aan tomaten liggen dus ik ga je recept eens uitproberen! Dank je wel :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben benieuwd of je het lekker vindt! Ik ben er inmiddels dol op. Het is geen Heinz ketchup, maar lekker kruidig en vol van smaak.

    Groet,
    Mrs Busy

    BeantwoordenVerwijderen