dinsdag 12 november 2013

Niet te kneden!

 
Met een minimum aan inspanning en met veel plezier maakte ik het no-knead bread volgens een recept van Jim Lahey. Zoals je ziet is het een zeer luchtig brood. Bovendien heeft het een heel knapperige korst.
 
 
 
Je mixt de ingrediënten en laat het minstens 12 uur staan, terwijl je denk: "Dat kan toch niks worden". Na 12 uur is het volume verdubbeld en ziet het mengsel er een beetje 'bubbelig' uit.

 
 
Je stort het deeg op een bebloemde ondergrond en vouwt het een paar keer.

 
 
Vervolgens laat je het een uur of drie rusten.

 
 
Je verwarmt de oven voor op 260 graden met een pan met deksel erin. Je pakt de gloeiend hete pan eruit en dumpt er het deeg in. Dit is wel een beetje een geklieder, het deeg is erg slap en plakkerig. 

 
 
Na het bakken ziet het brood er zo uit. Voor herhaling vatbaar!

 
 
Hier vindt je het recept. O ja, gebruik wel een oude pan. De mijne is helemaal zwart geworden vanwege de hoge temperatuur.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen