donderdag 7 juli 2011

Makkelijkste toetje ooit!

Yoghurt-citroen dessert (4 personen)



Dit is een recept dat hemels smaakt en maar een paar minuten kost om te maken.

Ingrediënten:
een beker griekse yoghurt (500 ml)
een blikje zoete gecondenseerde melk (397 gram)
een citroen 


Bereidingswijze:
Pers de citroen uit. Roer de yoghurt, de gecondenseerde melk en het citroensap goed door elkaar. Als je niet echt een zoetekauw bent, kun je wat minder gecondenseerde melk toevoegen. Het restant kun je bijvoorbeeld gebruiken voor je koffie in plaats van suiker en melk. Giet het mengsel in mooie glaasjes. Laat 24 uur opstijven in de koelkast. Garneer eventueel nog met een schijfje citroen. Nou is dat simpel en snel of niet? De meeste tijd gaat waarschijnlijk zitten in het zoeken in de winkel naar een blikje gecondenseerde melk! Als je een buffet maakt, kun je dit nagerecht in kleine borrelglaasjes presenteren met een theelepeltje erbij.


Ik kon geen griekse yoghurt krijgen, dus heb ik turkse yoghurt gebruikt.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen