maandag 19 september 2011

Bruchetta




Ingrediƫnten:
(buffel)mozzerella
bake-off broodjes/stokbrood
oregano (gedroogde)
tapenade van zongedroogde tomaatjes


Bereidingswijze:
Broodjes bakken voor de helft van de aangegeven baktijd. Doormidden snijden (voorzichtig, heet, heet, heet). Besmeren met de tomatentapenade. Bestrooien met oregano en beleggen met schijfjes mozerella. Terug in de oven en de broodjes verder afbakken en de kaas laten smelten.




Weer een supersimpel recept wat gewoon geweldig smaakt. De tomatentapenade kun je vers kopen op de markt of bij de kaasboer, maar ook in potjes in de winkel (Bertolli, Grand'Italia, eigen winkelmerk). Koop bijvoorkeur wat duurdere mozzerella, die smaakt echt beter. Natuurlijk kun je dit gerecht ook maken van overgebleven stokbrood.

Als voorgerecht behoorlijk machtig, wij eten het dan ook meestal als lunch.




2 opmerkingen:

  1. You call it bruchetta but my grandmother must have had fingers in this one.As she would always us eold bread to make this.You have chosen great ingredients;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. This bruchetta is really very tasty, no problem if you use old bread. Your grandmother must have been whispering in my ear!

    Greetings,
    Mrs Busy

    BeantwoordenVerwijderen