zondag 18 september 2011

Tabouleh



Tabouleh is niets anders dan een koude salade gemaakt van couscous. Meestal maak ik de salade op vakantie en vandaar dat ik de couscous afmeet in hetzelfde litermaatje als het water. Hierbij mijn versie. Voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten:
40 cl couscous
20 cl koud water
sap van 2 citroenen
1 paprika
1 ui
1 stukje komkommer, zaadlijsten verwijderd
2 tomaten
scheut olijfolie
peper en zout
eventueel verse koriander of munt

Bereidingswijze:
Maak de groenten schoon en snijd in kleine blokjes. Meng de couscous met het koude water, het citroensap en de groenten. Maal er peper en zout overheen.
Laat een uurtje afkoelen in de koelkast.
Voeg een scheut olieolie toe. Proef en maal er eventueel nog wat peper en zout overheen. Kijk of je nog wat vocht moet toevoegen. De liefhebbers kunnen er nu nog gehakte koriander of munt doorheen mengen.
Zet nog minimaal een halfuurtje terug in de koelkast.

Lekker op een warme dag met gegrild vlees of vis.

2 opmerkingen:

  1. Ik maaak iets wat hierop lijkt;) Couscous is fantastische basis om allerlei toe te voegen:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt helemaal gelijk Dzoli. Ik maak het zo, maar je kunt er vanalles aan toevoegen en er helemaal je eigen draai aan geven.

    Groet,
    Mrs Busy

    BeantwoordenVerwijderen