vrijdag 16 september 2011
Griekse roerbakschotel
Voor de eerste maaltijd van de vakantie neem ik ingrediënten mee van thuis. Ik weet immers niet waar we terecht komen, hoe lang we reizen en of de winkels dan nog open zijn. Op de eerste avond wil ik snel een maaltijd op tafel hebben met zo min mogelijk afwas. Onderstaand recept is voor 2 personen en is in 10 minuten klaar.
Ingrediënten:
300 gram griekse roerbakreepjes
400 gram champignonroerbakgroenten
klein kopje mie van het merk Soubry
beetje olie of boter
tzatziki
Bereidingswijze:
Verhit wat olie of boter in een pan.
Bak het vlees aan.
Voeg de groenten toe.
Laat even bakken.
Voeg de mie zo uit het pak toe, samen met een half kopje water. Voeg géén zout meer toe.
Roerbak het geheel een paar minuten tot het water opgenomen is.
Schep op een bord samen met een flinke klodder kant en klare tzatziki.
Geen culinair wonder, maar wel snel te maken in één pannetje. Grote eters voegen gewoon meer mie toe. Het gerecht ziet er eerlijk gezegd in werkelijkheid beter uit dan op bovenstaande foto!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Heel lekker met kruiden en tzatziki:))En om terug te denken an de fijne vakantie;)
BeantwoordenVerwijderen