vrijdag 23 september 2011

Vis in tomaten-ansjovissaus



Dit jaar voor het eerst gemaakt en gegeten op vakantie en een blijvertje in mijn kookrepertoire. Als je van vis houdt, moet je dit gerecht echt eens proberen.


Ingrediƫnten:
scheutje olijfolie
6 ansjovisfilets, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten in stukjes
1 eetlepel verse italiaanse kruiden, fijngehakt
1/2 eetlepel peterselie, fijngehakt
400 gram witvis (bijvoorbeeld tilapia, panga of kabeljauw)

Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in een pan en laat er dan de ansjovis in smelten.
Voeg de knoflook toe en fruit aan, laat vervolgens de tomatenpuree even meebakken.
Voeg de tomatenblokjes, kruiden en 100 ml water toe.
Breng het mengsel aan de kook en laat 10 minuten inkoken.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de vis in de saus en verwarm 10 minuten tegen de kook aan met het deksel op de pan.





Volgens het recept is dit gerecht voor 4 personen, maar ik zou eerder zeggen voor 2 grote eters of voor 3. Het is heel lekker met stokbrood en een salade. Als kruiden had ik oregano en flink wat basilicum (meer dan 1 eetlepel) gebruikt, maar ik ben dan ook een basilicumfan.



 Bron: kookboek "Zomer" van de Albert Heijn

1 opmerking: