| |
IJsjes maken: yoghurt mengen met wat siroop. In de houdertjes gieten en voorzichtig in het vriesvakje zetten. Ook lekker met gewoon water en siroop.
Op één van de campings mocht je zoveel perziken rapen en plukken als je wilde. Zo waren ze al heerlijk, maar waarom niet even een perzikentaart maken? Perziken een paar seconden in kokend water leggen en ontvellen. In stukjes snijden, eventueel wat suiker toevoegen. In Frankrijk kun je kant en klaar taartdeeg kopen. Is dat even makkelijk! Zonde om dat lekker deeg weg te gooien, dus tot het laatste stukje opgebruikt. Mijn campingoventje is niet echt regelbaar (lees: helemaal niet regelbaar). Ik stel een temperatuur in en wissel om te zoveel minuten tussen boven- en onderwarmte. Je moet er iets voor over hebben! Helaas is de bovenkant toch nog iets te donker geworden. Desondanks was de taart zo lekker dat ik er enkele dagen later nog maar één heb gebakken.
Even bij de IKEA geweest om te kijken of IKEA Frankrijk andere stofjes heeft dan IKEA Nederland. Niet dus. Maar wel bake-off kaneelbroodjes gevonden. Erg lekker. Hebben ze die bij de IKEA in Nederland ook?!?
Flammeküche, een specialiteit uit de Elzas. Heel lekker. Nu ik weer thuis ben maar eens proberen of ik dat zelf ook kan maken.
Al met al toch weer heel kleurrijk!!! ;-)) Binnenkort zal ik wat van de vakantierecepten bloggen.
Mmm dit ziet er allemaal erg lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenVoor de kaneelbroodjes heb ik wel een lekker recept.
Verwarm de oven voor op 225 graden. Rol een blikje gekoeld croissantdeeg uit tot een lange lap. Meng 3 eetl. Suiker met anderhalf theel. Kaneel. Strooi dit over het deeg. Rol de lap weer op tot een dikke worst en snijd er 6 tot 8 plakken van. Leg deze op bakpapier op een bakplaat en bak ze in15 tot 20 minuten goudbruin. Heel even af laten koelen en vergeet niet je vingers te tellen....
Mijn favoriete variaties zijn een paar grof gehakte walnoten door het suikermengsel, een flinke eetlepel gember- of ahornsiroop of gewelde rozijnen
Hartelijke groeten vanuit Noorwegen
Dat klinkt erg lekker Laura! Bedankt voor het recept!
BeantwoordenVerwijderenGroet,
Mrs Busy
Wat hebben jullie lekker gegeten:) En recepten zijn ook aantrekeklijk:)
BeantwoordenVerwijderenRecepten komen er aan Dzoli. ;-)
BeantwoordenVerwijderenGroet,
Mrs Busy