woensdag 12 oktober 2011

Pompoencake met karnemelk

Een heerlijke, vochtige pompoencake waarin ook karnemelk is verwerkt. De cake heeft een volle, kruidige smaak.





Ingrediënten:
230 gram boter, + extra om vorm in te vetten
250 gram suiker
3 grote eieren
280 gram bloem, + extra om vorm te bestuiven
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel zuiveringszout (toko)
1/2 theelepel zout
1 1/2 theelepel kaneel
1 theelepel piment
320 ml pompoenpuree (niet te vochtig)
180 ml karnemelk
1 zakje vanillesuiker


Bereiding:
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Vet je tulbandvorm goed in en bestuif met bloem.
Meng bloem, bakpoeder, zuiveringszout, kaneel, piment en zout in een kom.
Meng pompoen, karnemelk en vanillesuiker in een andere kom.
Sla boter en suiker met de mixer zacht en romig.
Voeg één voor één de eieren toe.
Voeg het bloemmengsel en het pompoenmengsel om beurten in gedeelten toe. Begin en eindig met de bloem. Meng niet te lang.
Verdeel het beslag over de tulbandvorm en strijk glad.
Bak 45 tot 50 minuten in de oven en controleer of de cake gaar is met behulp van een cakeprikker.
Laat de cake 15 minuten in de vorm staan en keer het dan om op een rooster om uit te dampen.

Eigenlijk hoor je er nu een glazuur overheen te gieten, maar dat gedeelte laat ik altijd achterwege. Dat is mij te zoet!

Ik had geen kans om er een mooiere foto van te maken, de cake was al op!!!



1 opmerking: