maandag 31 oktober 2011

Behhhh, courgettesoep!

Nee, ik ben nooit een liefhebber van courgettesoep geweest. Ik maakte het soms wel, maar at het dan met tegenzin op. Maar nu heb ik toch een lekker recept gekregen van een collega! En nog supermakkelijk ook.


Ingrediënten:
4 aardappelen, geschild en in blokjes
2 courgettes, geschild en in blokjes
1 bakje kruidenkaas (paturain of een winkelmerk)
2 kippenbouillonblokjes
1 liter water

Bereidingswijze:
Breng de aardappelen, courgettes en het water aan de kook.
Laat een half uur doorkoken.
Pureer met een staafmixer.
Voeg de kruidenkaas en de bouillonblokjes toe.
Laat nog even zachtjes pruttelen en roer goed door tot de kaas geheel gesmolten is.
Schep de soep op en geniet!

Dit is de doordeweekse versie. Als je het luxer wilt, voeg dan wat gerookte zalm of garnaaltjes toe.  Nog lekkerder!

5 opmerkingen: