vrijdag 14 oktober 2011

Zin in zoet?

Afgelopen zaterdag heeft nichtje Manon voor ons gekookt. Het was heerlijk, en het absolute hoogtepunt van het diner was het toetje: een ijstaart. Heel lekker en mierzoet! Ik heb haar toestemming om het recept te delen.



 

IJstaart voor (en door) kinderen

Benodigdheden:
zakje klop-klop
1/2 liter slagroom
150 gram nougatine (kan ook zonder)
2 zakken schuimpjes (van die koekjes)
1 zakje vanillesuiker
springvorm

Bereidingswijze:
1/2 zak schuimpjes kapot kruimelen.
75 gram van de nougatine hierbij doen.
Slagroom kloppen met de vanillesuiker.
Klop-klop kloppen
Slagroom, klop-klop en schuimpjes/nougatinemengsel voorzichtig onder elkaar mengen
Schep een beetje in de springvorm en strijk het glad. De bodem moet compleet bedekt zijn met een dun laagje.
De hele koekjes over de bodem verdelen.




De rest van het mengsel over de koekjes heen gieten en gladstrijken.




Beweeg de vorm een beetje heen en weer zodat de eventuele gaatjes ook vollopen.
Bestrooi met de overgebleven nougatine.




Bedek de vorm en zet in de diepvries totdat de taart bevroren is (minimaal een uurtje of 6).
Serveer in punten.




4 opmerkingen:

  1. dorie dat ziet er lekker uit! mierenzoet idd maar lekker!
    'k ga 't receptje meenemen :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet dat er heerlijk uit!!
    Complimenten voor Manon :-)

    Groetjes, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zal de complimenten doorgeven!

    Groet,
    Mrs Busy

    BeantwoordenVerwijderen