maandag 17 oktober 2011

Gehaktballetjes in stroganoffsaus


Ingrediënten gehaktballen:
1/2 kilo half-om-half gekruid gehakt
1 snee witbrood, zonder korst
beetje melk
kleine ui, fijn gesnipperd
een ei
peper, zout of andere kruiden
olie of boter

Ingrediënten saus:
rode paprika, in blokjes
bakje champignons, in plakjes
1 teen knoflook
blikje tomatenpuree
grote ui, grof gesnipperd
halve pak tomatenpassata (gezeefde tomaten)
1/2 bekertje slagroom
halve theelepel paprikapoeder

Bereidingswijze:
Breek het brood in stukjes en giet er melk overheen. Laat even staan.
Meng het gekruid gehakt met het ei, de ui, en het uitgeknepen brood.
Proef het mengsel door een klein balletje te draaien en in de magnetron te garen. Voeg eventueel nog peper, zout en/of kruiden naar smaak toe.
Draai gehaktballetjes van het gehakt ter grootte van pingpongballen.
Verhit de olie of de boter in een braadpan en bak de balletjes snel bruin. Ze hoeven niet gaar te zijn.
Voeg de ui en de paprika toe en bak enkele minuten.
Voeg dan de champignons en de knoflook toe.
Bak de tomatenpuree en het paprikapoeder even mee en giet dan de gezeefde tomaten erbij.
Breng aan de kook en laat pruttelen tot de gehaktballen gaar zijn, circa 10 minuten.
Voeg als laatste de slagroom toe, laat nog even staan, maar laat de saus niet meer koken.
Breng indien nodig nog op smaak met peper en zout.

Lekker met rijst, friet of gekookte aardappelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen