dinsdag 24 januari 2012

Citroenschuimtaartjes

Op vakantie in Frankrijk kan ik het niet laten om bij elke bakker te kijken of er citon-meringue tarte aangeboden wordt. Die ik dan vervolgens niet kan laten staan.




Ingrediënten bodem:
210 gram bloem
2 eetlepels suiker
125 gram boter
1 eidooier
1 eetlepel koud water
vulling: lemoncurd

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Vet de vormpjes in.
Meng de bloem, suiker en de in blokjes gesneden boter met de hand of met een machine. Voeg de eidooier toe en het water en kneed tot een soepel deeg.
Leg het deeg tenminste een half uur in de koelkast om te laten rusten.
Rol het deeg uit tot een dikte van 3 cm. Snijd een stuk af en druk in een vormpje. Knip zo'n 3 mm van de rand het deeg af. Het deeg zakt namelijk een beetje in.
Leg wat bakpapier op het deeg en gooi er wat bakbonen in.



Bak de vormpjes 10 minuten.
Laat wat afkoelen en schep de lemoncurd in de vormpjes. Zet de oven terug op 200 graden.

Ingrediënten schuim:
3 eiwitten
50 gram poeder suiker
zakje vanillesuiker

Klop te eiwitten  en de vanillesuiker stijf totdat er pieken blijven staan. Voeg de poedersuiker in gedeelten toe.
Verdeel het eiwit een beetje slordig over de vormpjes.



Zet nogmaals 10 minuten in het midden van de oven. Let op dat het schuim niet te bruin wordt.


Laat 5 á 10 minuten afkoelen en verwijder het citroenschuimtaartje uit het vormpje. Zet op een rooster om uit te dampen.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen