maandag 9 januari 2012

Pittige tomatensoep met rookworst

Ooit at ik in een restaurant als lunch een lekker pittige, gevulde tomatensoep. Ik vond het zo lekker dat ik thuis aan het experimenteren ben geslagen. Het resultaat komt dicht bij de smaak van de originele soep. Een gevulde winterse soep.


Ingrediƫnten:
dubbelpak gerookte spekjes
2 pakken van 500 gram gezeefde tomaten
1 flinke winterwortel, geraspt
2 knoflookteentjes, gesnipperd
1 rookworst, gesnipperd
4 bouillonblokken
Iets pittigs naar smaak: cayennepeper, pepertje, sambal, peperpuree

Bereidingswijze:
Bak de spekjes uit en verwijder het vet.
Giet de gezeefde tomaten in een grote pan en voeg een liter water toe.
Breng aan de kook, voeg de overige ingrediƫnten toe.
Laat 5 minuten pruttelen.
Serveren met stokbrood en kruidenboter.

De volgende dag nog lekkerder!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen