donderdag 5 januari 2012

Zalmmousse

Met de Gourmet Whip kun je op een heel simpele manier zulke lekkere dingen maken. Bijvoorbeeld deze zalmmousse. Klaar in 10 minuten. Dit recept is genoeg voor vier porties of eventueel 6 kleinere porties.





Ingrediënten:
150 gram gerookte zalm
150 ml water
150 ml slagroom
1/3 blokje visbouillon
Isi Gourmet Whip (slagroomspuit)
Blender

Bereidingswijze:
Los het stukje bouillonblok op in heet water en laat het afkoelen.
Giet de afgekoelde bouillon in de blender en voeg de in stukken gesneden zalm toe.
Laat de blender draaien totdat het geheel alle stukjes zalm helemaal fijn zijn en het een dikke pasta is geworden.
Voeg de slagroom toe en laat nog even draaien.
Giet of schep het mengsel in de sifon.
Draai er één patroon in (sifon van 500 ml) en laat de sifon tot gebruik in de koelkast staan. Zorg dat het tenminste een half uur in de koelkast staat en geheel is afgekoeld.
Spuit de mousse in kleine glaasjes.
Lekker als amuse, maar het kan ook goed als onderdeel van het voorgerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen