donderdag 3 mei 2012

Bananenbrood


Een heel simpel recept van beslag dat je snel kunt maken. Het levert een smeuïg stukje brood/cake op.




Ingrediënten:
75 gram zachte boter + extra om vorm in te vetten
200 gram bruine basterdsuiker
4 geprakte (over)rijpe bananen
1 ei
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel baksoda (of gebruik bakpoeder)
170 gram bloem + extra voor het bestuiven van de cakevorm
snufje zout

Extra nodig:
mixer
cakevorm van circa 30 cm

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet de cakevorm in met boter en bestuif het blik met bloem.
Mix boter, suiker, ei, banaan en vanillesuiker.
Meng bloem, baksoda en zout door elkaar en voeg toe aan het botermengsel.
Mix kort totdat bloem goed vermengd is.
Bak circa een uur in een oven totdat het bananenbrood gaar is.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen