woensdag 16 mei 2012

Monchoutaart à la Mrs Busy

Dit is een flinke taart waar je gemakkelijk 12 stukken uit kunt snijden. Een absolute topper op onze feestjes! 

De meeste monchoutaarten die geserveerd worden, hebben een dikke bodem, een dunne vulling en een flinke laag kersen uit blik (jakkie). Dit is mijn versie: een dikke laag vulling met een chique aardbeienlaagje. Wel heel machtig.



Ingrediënten:

Vulling:
3 pakjes Mon Chou (haal de kaas een uur van tevoren uit de koelkast)
2 bekertjes slagroom
2 zakjes klopvast
2 zakjes vanillesuiker
145 gram witte basterdsuiker

Bodem:
een pak bastognekoekjes minus 4 koekjes
100 gram gesmolten boter

Topping:
200 gram aardbeien (diepvries)
scheutje siroop
2 blaadjes gelatine

Extra:
taartvorm, 24 cm
bakpapier (+ taartrondje)
mixer
blender of staafmixer om aardbeien te pureren




Verkruimel de koekjes. Dat kan in een keukenmachine maar ook met bijvoorbeeld een deegroller (stop de koekjes in een plastic zak en rol er over heen).
Leg het bakpapier op de bodem van de bakvorm. Ik leg hier nog een taartrondje overheen, zodat ik de taart later gemakkelijk op de taartschaal kan schuiven.
Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en stort het geheel in de bakvorm.
Duw het mengsel aan met een lepel en strijk het glad.



Roer de Monchou los met de suiker en een scheutje siroop.



Klop de slagroom met de vanillesuiker en de klopvast stijf.
Schep er voorzichtig het monchoumengsel doorheen.


Schep het mengsel bovenop de bodem in de taartvorm.
Strijk glad met de bolle kant van een lepel.
Laat opstijven in de koelkast.



Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water.
Pureer de aardbeien.
Verhit een scheut siroop in een pannetje.



Lost de gelatine daarin op en voeg al roerende bij de aardbeien.
Giet over de taart en strijk glad.

2 opmerkingen:

  1. Ziet er kei lekker uit en laten we nu zondag een feestje hebben! Ik ga deze maken jammie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn feest morgen Daantje!

    Groet,
    Mrs Busy

    BeantwoordenVerwijderen