maandag 11 juli 2011

Citroenlimonade

Mijn neefjes en nichtje drinken bij ons graag iets wat ze zelf hebben gemaakt. Tijdens ontbijt en lunch is bananenmelk (melk en banaan in de blender) favoriet, en anders maken ze citroenlimonade. Het is heel gemakkelijk te maken en beter dan priklimonade.


Ingrediënten:
3 citroenen (225 ml)
750 ml koud water
80 gram (riet)suiker

Bereidingswijze:
Pers de citroenen uit giet samen met het water in een kan. Voeg suiker toe en roer tot de suiker is opgelost. Proef of je het lekker vindt en voeg eventueel nog water of suiker toe naar smaak.

De hoeveelheden zijn goed voor 4 glaasjes limonade.
Rietsuiker geeft een wat lekkerder smaak, maar wel een wat rare kleur (zie bovenste foto!).
De hoeveelheid sap is natuurlijk telkens anders. Houd ongeveer aan; 1 deel sap, 3 delen water, 1/3 deel suiker in grammen.
Schijnbaar kun je de limonade enkele dagen bewaren in de koelkast, maar de kinderen hebben het hier altijd binnen 10 minuten op, dus dat heb ik nooit kunnen testen.






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen