Afgelopen jaar zijn we op vakantie geweest in Zuid-Frankrijk. Een van de campings ligt bij een historisch dorpje vlak bij Montbrun-les-bain. De camping is supermooi gesitueerd. Vanuit onze kampeerplek had je dit uitzicht.
Meet mr Busy |
Onze caravan in the middle of nowhere |
Helaas is de toegangsweg eigenlijk niet geschikt voor een caravan. Zowel de caravan als de auto hebben wat schade opgelopen. We zullen deze camping dan ook niet snel opnieuw bezoeken. Het verblijf op de camping was echter geweldig en we hebben er ontzettend genoten. De eigenaren verzorgden af en toe ook een diner. Als voorafje presenteerde de gastheer verschillende hapjes waaronder een overheerlijke provençaalse uienpizza met ansjovis.
Eenmaal thuis heb ik wat geëxperimenteerd en uiteindelijk is er onderstaande recept uitgekomen. Als ik deze pizza eet, denk ik terug aan die gezellige avond waar we zo genoten hebben van het gezelschap, het eten en de heerlijk zwoele avond. Ik krijg dan weer een beetje het vakantiegevoel!
Mr Busy en ik eten de pizza samen helemaal op, maar normaliter zou je met drie personen hier genoeg aan hebben.
Provençaalse uienpizza
Ingrediënten:
1 kilo uien
1 kilo uien
75 ml olijfolie
400 gram bloem
1 theelepel zout
1 theelepel gedroogde tijm
ansjovis naar smaak
water
Bereidingswijze:
Maak de uien schoon, snijd ze doormidden en in plakjes
Verhit 25 ml olijfolie in een pan en voeg de uien en de tijm toe. Laat de uien zachtjes carameliseren, circa 3 kwartier. Laat uitlekken en afkoelen.
Meng de bloem met het zout, 50 ml olijfolie en water. Ik gebruik circa 150 ml water, maar start met 120 ml en voeg meer toe indien nodig. Kneed flink tot een mooi deeg. Laat het deeg rusten.
Zet de oven aan op 220 graden celcius.
Spoel de ansjovis af en laat uitlekken.
Rol het deeg zeer dun uit. Leg het op een bakplaat. Snijd de randjes indien nodig bij.
Verdeel de uien over het deeg. Verdeel ook de ansjovis over de pizza.
Potje ansjovis van Lidl Frankrijk, uitleggewicht 60 gram |
Zet de pizza ongeveer 20 minuten in de hete oven.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten