vrijdag 8 juli 2011

Gebakken rijst met ketjapsaus



Ingrediënten gebakken rijst:
kopje rijst
1 eetlepel (wok)olie
125 gram gerookte magere spekblokjes
125 gram kipfilet (of een varkenslapje of gehakt)
200 gram fijngesneden nasigroenten

Ingrediënten ketjapsaus:
1 ui
2 teentjes knoflook
75 ml ketjap manis
maïzena of allesbinder

Bereidingswijze:
Kook de rijst en laat afkoelen.
Verhit de olie in een steelpannetje.
Bak de gesnipperde uien en de gesnipperde knoflook even aan.
Voeg 75 ml water en 75 ml ketjap toe. Laat een kwartiertje pruttelen op een laag pitje.
Bak de spekjes uit.
Voeg het in kleine stukjes gesneden vlees toe en bak het gaar.
Voeg de groenten toe en bak ook tot het gaar is.
Voeg als laatste de gekookte rijst toe en verhit het gerecht goed door.
Bind de saus met maïzena of allesbinder.

Serveer de gebakken rijst en de saus apart van elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen