woensdag 21 september 2011

Tunesische salade



Jaren geleden waren mr Busy en ik op vakantie in Tunesië. Op een avond zaten we op het dakterras van een restaurantje. We hadden vis besteld en kregen daar een salade bij. Mr Busy lustte destijds nog geen rauwe groenten en ik was dan ook heel verbaasd dat hij zijn bord schoon leeg at. Eenmaal thuis gekomen ben ik aan het experimenten geslagen totdat de salade smaakte zoals in Tunesië. Onderstaande hoeveelheid is als bijgerecht voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten:
1 groene paprika
1/2 komkommer
1 zoete ui
3 tomaten
goede olijfolie
(zee)zout

Bereidingswijze:
Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijst, snijd in blokjes.
Verwijder de pitjes uit de tomaten en snijd in blokjes.
Snijd ook de paprika in blokjes.
Snipper de zoete ui.
Meng de groenten, giet er een flinke scheut olijfolie overheen en maal er zeezout over. Meng goed en laat de salade een uurtje koud worden in de koelkast.

Heel simpel, maar erg lekker!



3 opmerkingen:

  1. Ik ben ook altijd voor een lekkere verse ,goed uitziende en waarschijnlijk nog lekerdere salade als deze:) Dank je voor de recept;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze salade is heerlijk met salata mechouia , dan krijg je een pittige maar toch frisse salade !

    BeantwoordenVerwijderen