zondag 20 januari 2013

Witloftaartje

 
Tijdens het bedenken van het kerstmenu kwam ik dit filmpje met recept tegen.


 
 
Ingrediënten:
witlof
(echte) boter
peper
zout
teen knoflook
 
Extra:
bakringen
 
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Haal de grootste blaadjes van de witlof en snijd de rest fijn.
Boter smelten.
Bak de blaadjes even aan. Zorg dat de boter goed verdeeld wordt. Kruid met peper en zout.

 

Haal de blaadjes uit de pan en bak de witlofstukjes in nieuwe boter. Voeg een gekneusd teentje knoflook toe en kruid met peper en zout.
Verdeel de witlof over de bakplaat. Bak zo'n 40 minuten in de oven tot de witlof zacht geworden is (controleer tussendoor). Verwijder de teen knoflook.
Laat even afkoelen.
Boter de bakvormen in.
Leg de witlofblaadjes in de ring. Zorg dat de onderkant dicht is.
Vul op met de witlofstukjes en vouw de blaadjes er over heen.
 
 
Zet koel weg tot gebruik.
Verwarm het witloftaartje in de oven (circa een kwartier op 180 graden).
 
Variatie:
Verstop in het midden van het taartje een blokjes kaas (met ham), een stukje vis of bedenk een eigen variatie!
 
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen