dinsdag 13 september 2011

Het bourgondische leven

Op vakantie genieten we van de omgeving, van elkaar en van het eten. Frans, nederlands, marokkaans, mexicaans, italiaans, het maakt niet uit als het maar lekker is. Meestal koken we zelf, incidenteel gaan we uit eten. Koken op de camping is toch het leukste dat er is!?



 


IJsjes maken: yoghurt mengen met wat siroop. In de houdertjes gieten en voorzichtig in het vriesvakje zetten. Ook lekker met gewoon water en siroop.



Op één van de campings mocht je zoveel perziken rapen en plukken als je wilde. Zo waren ze al heerlijk, maar waarom niet even een perzikentaart maken? Perziken een paar seconden in kokend water leggen en ontvellen. In stukjes snijden, eventueel wat suiker toevoegen. In Frankrijk kun je kant en klaar taartdeeg kopen. Is dat even makkelijk! Zonde om dat lekker deeg weg te gooien, dus tot het laatste stukje opgebruikt. Mijn campingoventje is niet echt regelbaar (lees: helemaal niet regelbaar). Ik stel een temperatuur in en wissel om te zoveel minuten tussen boven- en onderwarmte. Je moet er iets voor over hebben! Helaas is de bovenkant toch nog iets te donker geworden. Desondanks was de taart zo lekker dat ik er enkele dagen later nog maar één heb gebakken.















Even bij de IKEA geweest om te kijken of IKEA Frankrijk andere stofjes heeft dan IKEA Nederland. Niet dus. Maar wel bake-off kaneelbroodjes gevonden. Erg lekker. Hebben ze die bij de IKEA in Nederland ook?!?





Flammeküche, een specialiteit uit de Elzas. Heel lekker. Nu ik weer thuis ben maar eens proberen of ik dat zelf ook kan maken.



Al met al toch weer heel kleurrijk!!! ;-)) Binnenkort zal ik wat van de vakantierecepten bloggen.

4 opmerkingen:

  1. Mmm dit ziet er allemaal erg lekker uit.

    Voor de kaneelbroodjes heb ik wel een lekker recept.

    Verwarm de oven voor op 225 graden. Rol een blikje gekoeld croissantdeeg uit tot een lange lap. Meng 3 eetl. Suiker met anderhalf theel. Kaneel. Strooi dit over het deeg. Rol de lap weer op tot een dikke worst en snijd er 6 tot 8 plakken van. Leg deze op bakpapier op een bakplaat en bak ze in15 tot 20 minuten goudbruin. Heel even af laten koelen en vergeet niet je vingers te tellen....

    Mijn favoriete variaties zijn een paar grof gehakte walnoten door het suikermengsel, een flinke eetlepel gember- of ahornsiroop of gewelde rozijnen

    Hartelijke groeten vanuit Noorwegen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klinkt erg lekker Laura! Bedankt voor het recept!

    Groet,
    Mrs Busy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat hebben jullie lekker gegeten:) En recepten zijn ook aantrekeklijk:)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Recepten komen er aan Dzoli. ;-)

    Groet,
    Mrs Busy

    BeantwoordenVerwijderen