Enige tijd geleden maakte ik onderstaand recept. Heel anders dan het taartje uit Bali, maar ook zo ontzettend lekker! De truc is om het cakeje heel kort in de oven te bakken en dan warm te presenteren. Het binnenste blijft dan vloeibaar en komt uit de cake lopen als je begint te eten. Heerlijk! Dit is mijn versie van 'death by chocolate'.
200 gram (room)boter
200 gram pure chocolate met een hoog cacaogehalte (verkrijgbaar bij de Albert Heijn)4 eieren
100 gram suiker
4 eetlepels bloem
Bereidingswijze:
Verhit de oven voor op 225 graden.
Smelt de boter en de chocolade op een laag vuur. Roer glad en neem de pan van het vuur.
Klop met de mixer de suiker met de eieren schuimig. Voeg het chocolade/botermengsel toe terwijl je door klopt.
Voeg de bloem toe en schep de bloem voorzichtig door het beslag.
verdeel het beslag over de ingevette vormpjes en bak de taartjes 10 á 12 minuten in de oven.
De bovenkant voelt stevig aan terwijl de binnenkant nog vloeibaar is.
Het recept geeft aan dat je de taartjes 15 tot 20 minuten moet laten afkoelen, maar wie heeft daar het geduld voor?
Ongebakken |
Net uit de oven |
De binnenkant is nog vloeibaar |
Ook lekker met een bolletje ijs en/of slagroom, rood fruit of een rode vruchtensaus!
Bron: 40 recepten voor ovenpannetjes van de Xenos (in dit boekjes staan een heleboel lekkere recepten, ik kan het je echt aanraden).
lijkt me heerlijk, zijn de eieren nu wel lang genoeg verhit wat salmonella betreft???
BeantwoordenVerwijderenOp internet gelezen:
BeantwoordenVerwijderen"Salmonella is hittegevoelig en zal worden gedood wanneer voedsel door en door verhit wordt (boven de 70 °C)."
De bloem is gaar, dus de eieren zijn volgens mij ook geen probleem.
Groet,
Mrs Busy