dinsdag 13 december 2011

Koken met een pakje: mexicaanse tomatensoep

Van collega Mark is het onderstaande recept. Volgens mij behoort deze soep tot het vaste kookrepertoire in de meeste huishoudens van onze collega's. Lekker en snel klaar!




Ingrediënten:
350 gram gekruid half-om-half gehakt
1 ui, gesnipperd
een halve theelepel cayennepeper (of chilipoeder of pikante paprikapoeder)
blik maïs
pakje Honig tomaten-crème soep

Bereidingswijze:
Bak het gehakt rul.
Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot de ui glazig ziet.
Bak de cayennepeper even mee.
Giet er voorzichtig anderhalf liter koud water op (probeer het gehakt onder in de pan te laten).
Voeg het soeppoeder toe en roer goed door.
Laat de soep aan de kook komen, roer regelmatig.
Voeg de laatste minuten het afgegoten blikje maïs toe en warm goed door.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen