Hoewel mr Busy niet van snoeptomaatjes, balsamico én brie houdt, vindt hij dit hartig taartje wel lekker. De balsamico maakt het gerecht lekker zoet. Het is een voorgerecht voor 4 personen, maar is heel gemakkelijk door de helft te delen als je maar twee taartjes nodig hebt.
Ingrediënten:
olijfolie
2 sjalotjes (of een ui als je geen sjalotjes hebt)
200 gram snoeptomaatjes
1 theelepel suiker
1 eetlepel balsamicocream (gekocht bij de Albert Heijn)
zout en peper
4 plakjes hartige-taartdeeg
100 gram brie
eventueel geschaafde amandelen
Bereidingswijze:
Haal het deeg uit de diepvries en laat het ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet 4 schaaltjes in, ik gebruiktte soufflébakjes.
Fruit de gesnipperde sjalotjes in de olie voor ongeveer 5 minuten.
Voeg de gehalveerde tomaatjes en de suiker toe en roerbak een minuutje.
Voeg de balsamicocream toe. Het gaat nagenoeg meteen pruttelen.
Laat het geheel afkoelen en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Druk het deeg in de vormpjes en prik er enkele keren in.
Vul de vormpjes met het tomatenmengsel en verdeel hierover de in plakjes gesneden brie.
Als garnering kun je er nog wat geschaafde amandelen overheen strooien. Ik heb dat achterwege gelaten.
Bak de taartjes goudbruin in 10 á 15 minuten.
Het mooiste is als je de taartjes uit de vorm kunt halen en het zo op het bord kunt presenteren. De tomaatjes zijn echter nogal vochtig waardoor het deeg niet heel stevig is. Serveer het in dat geval gewoon in het bakje.
In het originele recept wordt gewone balsamico-azijn gebruikt. Daardoor wordt het geheel alleen maar vochtiger. Daarom gebruik ik balsamicocream. Bovendien vind ik de cream nog lekkerder.
Bron: Boodschappen 2011
Geen opmerkingen:
Een reactie posten