woensdag 20 juni 2012

Thaise zoetzure kip

Dit gerecht heb ik geleerd op kookles in Thailand. Daarna veel gemaakt en toen weer vergeten. Nu is het weer helemaal terug in onze keuken.

Gemakkelijk en snel te maken en erg smakelijk.




Ingrediënten:
200 gram kip (kan ook met runds- of varkensvlees), in blokjes
kleine blikje uitgelekte ananas, in stukjes
100 gram komkommer, in blokjes
100 gram tomaat, in blokjes
100 gram babymaïs, of wortel in doormiddengesneden plakjes
1 bosui, in schuine reepjes
1 ui, in stukjes
1 eetlepel vissaus (nam pla)
2 eetlepels oestersaus
1 1/2 eetlepel ketchup
1/2 eetlepel suiker
1/2 eetlepel knoflook
3 eetlepels olie

Bereidingswijze:
Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook.
Voeg de kip toe.
Voeg oestersaus, vissaus en de suiker toe, blijf roeren.
Voeg de ananas en de groenten (behalve de bosui) toe en roer de ketchup erdoor.
Blijf roeren totdat de groenten gaar zijn.
Strooi er op het laatst de bosui overheen.

Serveer met rijst.

1 opmerking: