zaterdag 8 december 2012

Arme Beau


Zie hier het verband van Beau.Je vraagt je misschien af waarom het niet om zijn poot zit. Dat komt zo.

Beau heeft iets zwaars op zijn poot gekregen. Hij heeft het eerst zelf omgesprongen, dus een beetje zijn eigen schuld is het wel. In eerste instantie had ik niks in de gaten. Het gebeurde vlak voor zijn middagdut, dus hij heeft de hele middag in zijn mandje liggen slapen. Pas toen we op het punt stonden om te vertrekken voor een sinterklaasavondje bij mijn broer en we de katten eten gaven, zagen we dat Beau nauwelijks op zijn pootje steunde. Meteen de dierenarts gebeld en Beau mocht komen. Uit foto's bleek dat zijn linkerteentje uit de kom is. Omdat de banden te erg opgerekt zijn, kan het pootje niet terug in de kom. Door middel van rust komt dat hopelijk goed. De dierenarts heeft zijn poot flink ingezwachteld waardoor het teentje gefixeerd werd. Komt goed!

Jammer dan. Beau stapte thuis uit zijn reismandje, schudde een keer met zijn achterpoot, liep een rondje om de tafel en kwam terug zonder verband. Een minuutje heeft het hem gekost, niet meer! Toch de dierenarts maar weer gebeld. De rust is echt noodzakelijk, zeker de eerste 48 uur. Nu zit hij dus in een bench, zodat hij niet kan springen. Echt heel zielig en dat vindt hij zelf ook. Goh, die kat rammelt aan de tralies als een dronken zeeman in een cel en krijst als een mager speenvarken. Gelukkig went alles, ook voor hem en is hij nu rustig. Af en toe mag hij een uurtje zijn pootjes strekken, maar we proberen er zo goed mogelijk op te letten dat hij dan weinig springt. Het blijft echter een kat! De 48 uur zijn bijna om. Als we weg gaan, zijn we wel van plan om hem in de bench te doen. We zijn bang voor de alternatieven als Beau niet genoeg rust houdt. Het teentje moet dan extern gefixeerd worden met stalen pennetjes. Dat lijkt me helemaal niks. Een ander alternatief is amputatie van het teentje.
Komende maandag weer naar de dierenarts, niet voor verschonen van het verband (!), maar voor controle.

Update 10-12-2012:
Vanmiddag weer met Beau naar de dierenarts geweest. Het teentje komt hoogstwaarschijnlijk nooit meer recht, de banden zijn te beschadigd. Het lijkt erop alsof hij er echter weinig last van heeft. Als dat zo blijft, dan hoeft er verder niks te gebeuren. Wel is het beter om zijn poot nog twee tot vier weken zoveel mogelijk rust te geven. De bench blijft dus nog even in de woonkamer staan.

7 opmerkingen:

 1. Ach,gossie sterkte voor Beau maar ook voor jullie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och arme kat! Hoop dat de controle goed was?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het teentje komt niet meer recht, maar Beau heeft er weinig last van (of zo lijkt het toch tenminste). Ik heb zojuist een update geschreven onder het bericht.

   Groet,
   Mrs Busy

   Verwijderen
 3. Oei hopelijk gaat hij er niet teveel last van krijgen. Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen