dinsdag 16 april 2013

Stof vervenTja, wat zal ik zeggen. Ik heb altijd wel wat te vragen voor mijn verjaardag! Waar andere mensen zich het hoofd breken over wat op de verlanglijst te zetten, is mijn lijst eerder te lang. ;-)
 
Dit jaar vroeg ik verf en andere materialen om stof te verven. En kijk eens wat er nu kleurig staat te wezen. 
 


Mijn plan is om de hele regenboog te verven, dus ik ben begonnen met nummer 1 tot en met 7. Het zijn kleine lapjes, dus minimale hoeveelheden verf. Het is nog niet zo gemakkelijk om dan precies te doseren. Ik vraag me dan ook af of het helemaal goed gegaan is als ik naar nummers 2/3 en 4/5 kijk. Ik zie nauwelijks een kleurverschil. Misschien komt het goed als de lapjes droog en gestreken zijn.

Om een regenboog te verven heb je veel stof nodig, maar mijn lappen heb ik klein gehouden. Circa een halve fat quarter. Het idee is om bij te houden hoeveel verf ik heb gebruikt voor een bepaalde lap en als ik dan een bepaalde kleur nodig heb, kan ik die altijd bij maken.

 

 

 
 
En nu 24 uur wachten op het resultaat. ;-(
 

2 opmerkingen:

 1. Zo te zien komt het wel goed met het verven van stof!Ze zijn toch prachtig?Mijn favoriet is als je de kleurencirkel 50 % van de lichte en 50 % van de donkeren.Je kleuren zijn dan niet te donker en niet te licht.Probeer het maar eens.Wel veel werk he maar zo leuk om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marrie-Jette,

   Bedankt! De lappen zijn ook mooi, maar als beginner wil ik graag leren hoe het beter en mooier kan. Leuke tip, ga ik eens proberen!

   Ik ben bezig met een landschapquiltje waarbij ik voor het eerst wat eigengeverfde stofjes gebruik. Heel inspirerend.

   Groet,
   Mrs Busy

   Verwijderen