vrijdag 28 juni 2013

Gehaakt dekselhoekje

 
 
 
Zelf ingemaakte etenswaren zijn leuk om te geven, maar met een beetje meer moeite maak je er een echt cadeautje van. Een beetje kitsch dat wel!
 
Het volgende patroon is geschikt voor een pot ter grootte van de Bonne Maman jams. Ik gebruikte katoenen garen en een haaknaald nummer 4. Haak een toer meer of minder als je ziet dat het niet over het deksel past.
 
 
Gehaakte dekselhoekje
 
Opzet: Maak 3 lossen en haak 7 vasten in de eerste opzetlosse. Sluit met een halve vast.
Toer 1: 3 losse (gelijk aan 1 stokje), 1 stokje in dezelfde vaste. Haak vervolgens op elke vaste 2 stokjes.
Toer 2: Herhaal toer 1.
Toer 3: 3 losse, haak 2 stokjes in de volgende vaste, 2 stokjes in de volgende vaste, 1 stokje in de volgende vaste. Herhaal tot je aan het einde bent. Sluit met een halve vaste.
Toer 4: 3 losse, haak een stokje op elk stokje. Sluit met een halve vaste.
Toer 5: 2 losse, haak een vaste op elk stokje. Sluit met een halve vaste.
Toer 6: herhaal toer 5.
Neem een andere kleur.
Toer 7: Haak een losse, een vaste in de volgende vaste, 3 losse, een halve vaste in de eerste losse, een vaste in de volgende vaste van de vorige toer. Ga door tot het einde. Sluit met een halve vaste.
Stop de draadjes in.
 
Haak een ketting van losse. Geef elk uiteinde een druppel textiellijm of fray check en laat drogen. Knip de draad kort af. Rijg het koord met een dikke naald door de laatste toer vasten. Leg het hoedje op de pot. Trek het koordje aan en leg er een strik in.
 


 
Neem een vierkant stukje cellofaan, zet de pot erop en vouw de hoeken naar boven. Bind vast met een bandje. Zo heb je een uniek cadeautje!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten