woensdag 20 november 2013

Frisse macaronisalade

 


Deze macaronisalade is erg gemakkelijk en snel te maken. Ideaal voor een feestje, BBQ, buffet, of gewoon voor een zomers diner. Dit jaar nam ik de bijvoorbeeld de vooraf gemaakte salade mee op vakantie. Na een lange autorit hoefde ik alleen de salade op te scheppen.

Hier is het basisrecept, pas het aan naar eigen goeddunken.

Frisse pastasalade

Ingrediënten:
300 gram macaroni
kippenbouillonblokje
250 gram gerookte kipfilet, in blokjes
250 gram wortelsalade
3 lente-uitjes, in ringetjes
groot blik perziken, in blokjes
100-150 gram ongezouten cashewnoten
eventueel: mayonaise, frietsaus, yoghurt naar smaak

Bereidingswijze
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking in water waarin je een bouillonblokje hebt opgelost.
Giet de macaroni af en spoel met koud water af.
Meng de kipfilet, perziken, lente-uitjes en wortelsalade door de pasta.
Zelf voeg ik nog een mengsel toe van half mayonaise/half yoghurt.
Bestrooi voor het serveren met cashewnoten.

Met dank aan collega Annie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen