zondag 17 februari 2019

Hippe tas


Een collega verscheen op het werk met een mooie vilten tas. Erg leuk, en ik dacht: dat kan ik ook. Natuurlijk wilde ik haar tas niet na-apen, dus ik moest een ander model bedenken. Het was even puzzelen, maar uiteindelijk is dit het resultaat.Door het puzzelen is een foto maken er af en toe overgeschoten. Hopelijk kom je er zo ook uit.


Handleiding

Nodig:
Vilt 3 mm: 45 van 150 cm
Bijpassend naaigaren
Rolmes en snijmat

Snijden
Snijd het stuk vilt recht zodat je strakke randen hebt.
Snijd twee repen van 6 cm aan de korte kant van het vilt.
Snijd de overgebleven rechthoek doormidden.Naaien
Vouw een reep doormidden. Start op 8 cm van de kant en naai op een halve cm door. Stop weer 8 cm voor het einde.
Herhaal voor de tweede reep.
Je handvatten zijn nu klaar.

Naai de handvatten aan de rechthoeken. Leg één uiteinde van het handvat op 7 cm van de kant en overlap 3,5 cm. In de foto is de zijnaad al genaaid, maar geloof me: het is echt veel handiger om de handvatten nu al te naaien! Zet alle vier de uiteinden vast.Naai de lange zijden van de rechthoeken op een halve cm door. Houd hierbij de bovenkant en de zijnaden van de twee delen precies gelijk.
Keer het werk. Leg de naden op elkaar, precies in het midden.
Naai de onderkant op één cm door.Vouw het werk plat en zet een paar spelden op de twee vouwnaden. Leg weer open. Leg nu de naad van de onderkant van de tas op één van de vouwnaad die je hebt aangegeven met spelden. Je krijgt nu een hoekje. Knip uit papier een driehoek met twee rechte zijden van 7 á 8 cm. Leg het papieren driehoekje op de hoek van vilt. Speld vast. Speld ook de naden plat. Naai het hoekje door, precies langs de schuine zijde van het papieren driehoekje.Knip het vilt een cm langs de naad af. Herhaal met de tweede hoek.
Keer het werk.

Je tas is klaar.Geen opmerkingen:

Een reactie posten