donderdag 27 oktober 2011

Zelfgemaakte spaghettisaus




Ingrediënten:
2 uien
2 stelen bleekselderij
1 ½ winterwortel
1 rode paprika
5 tenen knoflook
800 gram gekruid gehakt hoh
4 pakken gezeefde tomaten (500 ml bijvoorbeeld Heinz)
3 eetlepels spaghettikruiden van Dille en Kamille of italiaanse kruiden naar smaak
peper en zout
olijfolie
eventueel verse basilicum
een grote braadpan

Bereidingswijze:
Snijd de groenten in kleine blokjes.
Fruit de groenten aan in olijfolie.
Voeg de gesnipperde knoflook toe en bak nog even door.
Giet de 4 pakken gezeefde tomaten en de kruiden toe.
Het rauwe gehakt fijnplukken en in de saus doen.
Proef en breng op smaak met peper en zout of voeg nog wat kruiden toe.
Kwartier tot half uur laten pruttelen om smaken goed door te laten trekken.
Eventueel op het laatst nog fijngesneden basilicum toevoegen.
Lekker met zelfgemaakte spaghetti.
Uitstekend in te vriezen.

Als ik ze heb, gebruik ik graag de spaghettikruiden van Dille en Kamille. Als je andere kruiden gebruikt, zul je de hoeveelheid moeten aanpassen. Deze keer heb ik italiaanse kruiden van Verstegen gebruikt (hele grote bus van de sligro) en moest ik 5 eetlepels toevoegen en extra zout. Ga met kruiden altijd af op je eigen smaak!


1 opmerking: