vrijdag 17 februari 2012

Nieuwe slaapkamer

We slapen al enige weken in onze nieuwe slaapkamer, maar met de oude gordijnen. Nu hangen de nieuwe en heb ik foto's kunnen maken.

We hadden een vrij drukke slaapkamer en wilden nu een ruimte die rust en sfeer uitstraalt. Én die een mooie achtergrond zou zijn voor de spulletjes die we hebben meegenomen van onze reizen. Wat ons betreft is dat volkomen geslaagd.

De aanleiding tot het opknappen van onze slaapkamer was de komst van het 80 jaar oude slaapkamermeublement van de opa van mr Busy. We hebben dat door een restaurateur laten opknappen.
Tevens heeft hij er een ladenkast bijgemaakt die perfect bij de rest past. Het marmeren blad komt van een ander (niet helemaal bijpassend) kastje dat we bij de slaapkamermeubels kregen. Het blad mocht blijven, het kastje ligt in stukken in onze garage. Van alle bladen is een laag afgehaald en opnieuw gepolijst, zodat oude vlekken verdwenen zijn.Mr Busy heeft zelf de stoelen opnieuw bekleed. Hij heeft dat (zeker voor een eerste keer) keurig gedaan. Het stof vonden we in een couponbak van mijn favoriete stoffenwinkel. Daar hebben we ook de gordijnen laten maken. Het zijn donkerbruine gordijnen met een takkendessin. De muren zijn beige (raffia) en de achterwand is een tint donkerder (zeepaardje).De lamp hebben we afgelopen jaar meegebracht uit Frankrijk. Het werd verkocht als ornament en mr Busy heeft er zelf een lamp van gemaakt.Als de lamp aan is wanneer het donker is, geeft dat een prachtig lichtspel op het plafond.


Hieronder nog wat souveniers meegebracht van onze vakanties.
Ingelijst papyrus uit Egypte.

Mijn 'juwelen'kistje uit Marokko. Met daaronder een
geweven kleedje uit Syrië.

Een chinese bruidskist met daarop een ingelegd theedienblad met
doosjes uit Marokko, twee doosjes uit Indonesië en
een krukje van Bali.

En de glaasjes komen gewoon van de Hema!


1 opmerking: