dinsdag 12 juni 2012

Krieltjes met rozemarijn, knoflook en zeezout

Zeker op de camping wil ik lekker eten, want juist dan heb ik tijd om veel aandacht te besteden aan het bereiden van de maaltijd. Gelukkig beschik ik over zo'n klein campingoventje waar je nog verbazend veel in kunt maken. Bijvoorbeeld ovenkrieltjes.

Kook de krieltjes 10 minuten.
Hak ondertussen verse rozemarijn en snipper wat teentjes knoflook. Lekker veel want morgen hoef je toch niet te werken!
Giet wat olijfolie in een wegwerp aluschaaltje, want op de camping is geen vaatwasser.
Gooi er de rozemarijn en knoflook in en maal er flink wat zeezout overheen.
Schep de krieltjes in het bakje en schep om totdat alle krieltjes voorzien zijn van een laagje olie.




Zet het bakje in het (5 minuten) voorverwarmde oventje.
Schep na een kwartiertje de krieltjes om.
Na circa 25 minuten zijn ze klaar.




Lekker bij alles, bijvoorbeeld bij een zelfgerookte regenboogforel.












4 opmerkingen:

  1. o jammmie ,toevallig dachti k gisteren bij het boodschappen doen aan krieltjes ,niet gekocht maar nu ik jou gerechtje heb gezien ,met piepende bandjes morgen naar de winkel !!! :)
    moet zo lachen om die grote vis ,wat n joekel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmm, nu ik dat zo zie lijkt die vis inderdaad heel groot. Toch viel het wel mee. Is wat vertekend door de foto denk ik.

    Groet,
    Mrs Busy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. MMMM ziet er lekker uit zeg, die forel
    hebben jullie die zelf gevangen????

    GHroetjes Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Helemaal zelf uit de diepvries bij de Aldi gevist! Wij zijn geen vissers.

    Groet,
    Mrs Busy

    BeantwoordenVerwijderen