vrijdag 21 september 2012

Terug


Na een fijne tijd in Frankrijk zijn we weer terug in ons eigen huisje. Het weer was niet bijzonder goed, maar we hebben ons prima vermaakt.

We hebben genoten van karakteristieke franse huisjesen het mooie uitzicht op de camping.Jezelf vervelen hoeft echt niet als je op een camping staat waar je 's ochtend en 's avonds de geiten mag melken.We ontdekten dat er insecten bestaan die wel heel erg mooi zijn: vuurwantsen.
De provençaalse markten blijven trekken, elk jaar weer.


En ook van een voorraad koekjes maken de Fransen iets moois.


 
Eten is altijd belangrijk in onze vakanties en daar hadden we dit jaar geluk mee. We gaan als het even kan naar kleine campings van SVR. Vaak kun je met de campingeigenaar mee-eten en daar maken we dan gretig gebruik van. Zo leuk om te zien en te proeven wat andere mensen op tafel zetten. Soms voel ik me niet bezwaard om foto's te maken én zijn de foto's ook nog redelijk tot goed gelukt. Het valt niet altijd mee om een kiekje te maken van gerechten, zeker niet in de avond als het donker wordt.


In Eyragues (Provence) hebben we op onze laatste avond gegeten bij Le Bouchon. Een absolute aanrader.Ik kocht een mandoline die scherp is, erg scherp ....Helaas is de caravan niet helemaal onbeschadigd gebleven. Maar het goede nieuws is dat het mooie muurtje op de brug niks heeft geleden.Zoals elk jaar op de terugweg naar huis bespreken we dat we graag beter frans zouden willen spreken. Deze keer hebben we eindelijk actie ondernomen. Onze eerste franse les is een feit. Dit weekend gaan we voor het eerst samen huiswerk maken. :-(

3 opmerkingen:

 1. Wat moet dat een heerlijke vakantie geweest zijn. Met heel veel lekker eten in ieder geval ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjonge wat zijn jullie verwend qua eten
  Was het weer niet zo lekker ? waar zijn jullie geweest ?
  De fotos zien er heerlijk uit iig :)

  Gr Amy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We hebben een fijne vakantie gehad en hebben heerlijk gegeten. Het weer was echter niet geweldig. We zijn begonnen in de Vogezen en via Beaune afgereisd naar de Ardeche. De camping was boven op een berg en het uitzicht was geweldig zoals je op de foto kunt zien. Alleen was de mistral nogal stevig en waaide je bijna van de berg af. Vandaar dat we naar de Provence zijn gegaan. Zelfs daar heb ik overdag in een lange broek gelopen en dat zijn we niet echt gewend daar. Gelukkig was het de paar dagen wel geweldig weer en daar hebben we dan ook extra van genoten.

  Groet,
  Mrs Busy

  BeantwoordenVerwijderen