zaterdag 9 maart 2013

Geweldig weer!


Het is vandaag geweldig weer om binnen wat te prullen, ik heb het licht er bij aan, want wat is het somber en donker!

Inmiddels heb ik wat stofjes en ben ik op weg met wat landschapquiltjes volgens de methode van de klas die ik volg bij de Quilt University.

Ik ben begonnen met het simpelste landschapje: een lucht met bergen. Ook dan valt het nog aardig tegen om een landschapje te maken dat voldoet aan de regels van 'atmospheric perspective': lichte en koele tinten naar achter en warme, donkere kleuren naar voor. Op die manier krijg het een landschapje waar diepte in zit. De lichte bergen lijker verder weg en de donkere bergen zijn dichterbij. Of tenminste... dat is de bedoeling.

Na het 'auditie doen' van de stoffen, knip je de bergen uit volgens het patroon uit vliesofix. Je plakt de vliesofix  op stof en knipt het patroon weer uit. Je legt de stofjes op elkaar en kijkt of je het naar zin is. Zo niet, dan pak je een ander stofje. Ik heb dus al een heleboel stukjes stofjes liggen die afgekeurd zijn door mij. Maar zoals de juf zegt: "Het is een klein project, dus test van alles uit. De stukjes stof die je achteraf niet gebruikt zijn ook maar klein en kosten niet veel." Weet zij veel dat ik van plan ben om van de afgekeurde stofjes straks ook weer een landschapje te maken. ;-) Ik blijf natuurlijk wel een hollandse!

Als je echt (bijna) helemaal tevreden bent ga je de stukjes stof op een basislap strijken. En daarna zet je de lapjes vast met een stiksteek, zigzag of decoratieve steek.

Dit was het eerst:Dit is het landschapje na het vastzetten van de lapjes. Ik heb er zoals je kunt zien nog wel het één en ander aan veranderd.

 

 
 
En landschapje nummer twee. Dit was het:
 


Dit is het geworden. Ik heb maar één stukje stof veranderd. Oh ja, en het waterstofje. Het water leek van onder naar boven te lopen. Door het omdraaien van de stof ziet het er beter uit.

 

Nu mogen er de randen aan en kan het quiltje doorgequilt worden.
 

4 opmerkingen: