zaterdag 13 juli 2013

Knuffeleendje

 
 

Is ie niet ontzettend leuk deze knuffeleend? Bovendien is het patroon heel gemakkelijk en zit de eend snel in elkaar. Ik weet zeker dat ik er hier meer van ga maken.

De eend is gemaakt van nicky velours, het patroon van de ogen heb ik zelf gedigitaliseerd. Ik had geen veiligheidsoogjes en geen zin om ze te bestellen en er op te moeten wachten. Ik digitaliseer eigenlijk nooit meer, maar oogjes lukken nog net! Na het proefborduren heb ik nog één en ander aangepast.

Oei, wat een slechte foto hieronder, bovendien is het niet mooi geborduurd. De oogjes links en rechts zijn een eigen maaksel, het middelste paar vond ik ergens. Nicky velours borduurt eigenlijk niet zo prettig, maar met een stukje avalon (wateroplosbaar vlies) gaat het wel.Het patroon van de eend is van 10embroidery en kun je hier (bij downloads) gratis downloaden.

Van de oogjes wil ik een serie maken: links en rechts kijkend, boven en onder.  Met een beetje afwisseling in kleur stof en oogjes is elke eend die ik maak dan toch anders. Als het klaar is (kan nog even duren!) zullen de oogjes te downloaden zijn in dropbox.

Update: kijk hier voor een link naar de download van de borduurbestanden

7 opmerkingen:

 1. Leuk dat eendje. (En de foto en het borduurwerk? Is echt niets mis mee hoor!!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, maar ik was er zelf niet tevreden over. Gelukkig ging het om een proefborduursel.

   Groet,
   Mrs Busy

   Verwijderen
 2. Via via kwam ik hier terecht leuke blog dus ik ga je volgen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de link voor het patroon doet het niet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helaas. Het betreft een website van iemand anders. Heb ik niet in de hand.

  BeantwoordenVerwijderen